Djevelens urt?

Ja, de mente så….

At en tiende del av den sådde persillen aldri kom opp mente man var fordi djevelen tok den delen, og at persillefrøene spirer sent trodde man skyldtes at de måtte ni ganger frem og tilbake til helvete innen de kom opp…

At frøene bruker laaang tid på å spire, det vet jeg alt om nå, men om det skyldes ni ganger frem og tilbake til helvete… jo kanskje…

Game over!

Nå er det nok!

Toy Blast har tatt over… Jeg har erfart at leser jeg en bok sjekker jeg mobilen for å se om jeg har fått nytt spill, gjenstår det da bare 3-4 min sjekker jeg VG i mellomtiden, og boken, den husker jeg ingenting av.

Toy Blast og tilsvarende spill, stjeler  din tid, vi sløser bort dyrbar tid på tull, det er skikkelig »waste of time»!

Så nå tar jeg tiden min tilbake; 

Toy Blast er slettet!

Waste of time – slettet!

Har dere trøst å gi i kveld… IG: alllslags

«Y» for yes!

Bli med på tur!
Dørterskelen kan til tider være veeldig høy, da gjelder det å krabbe over den… selv om det koster deg blod, svette og tårer! Det viktigste er at du kommer deg ut, og ikke hvor langt eller høyt opp du går. Strekk armene opp og si: «Yes!» og kjenn på godfølelsen!
 

Hvordan dele en georgineknoll

Cupido

Kalenderen viser april, og det er på tide å ta georgine knollene ut fra kjelleren!

En knoll kan sammenliknes med en potet, og pga sin avlange form likner denne typen mest på en klase med små søtpoteter og ikke som de vanlige runde matpotetene som vi kanskje er mest kjent med. 

Knoller må tas opp hver høst, for kuldegrader er deres verste fiende, da dør de! Og etter en vinter i kjelleren ser de alt annet enn blomstrende ut….

 

Ingen grunn til panikk, her er det liv; ser du de to små grønne “knoppene”? Disse kalles øyner, og det ut ifra dem nye skudd vil vokse frem. Denne knollen hadde også øyner på andre siden, da kan du enten prøve å knekke knollen fra hverandre, eller hjelpe til men en kniv og dele den i to, om vist under

Knollene har bare godt av å deles, blir de for store, blomstrer de mindre og har lettere for å bli utsatt for råte om vinteren.

Jeg sa tidligere at de kanskje lignet på klaser med små søtpoteter, på engelsk kalles de for “tubers” og “tube” er jo rør, så kanskje “tubers” ikke er så dumt?

Nå skal sårflaten få lov til å tørke i 2-3 dager før du setter dem i en potte med litt jord og fordriver dem innendørs, da er de klar for utplanting i begynnelsen av mai, eller når faren for frost er over. Lykke til og gled deg til årets blomstring!