Brenneneslesuppe

Kok deg litt brenneneslesuppe! 

1 liten løk

en sjalotteløk

2 fedd hvitløk

6 dl vann

kjøtt- eller hønsebuljong

1 dl fløte

1 l nesleskudd

løkpulver, salt og pepper

Hakk all løken og fres den i en kjele til den er blank, tilsett nesleskuddene og vend det hele til neslebladene faller sammen, strø over litt løkpulver, tilsett vann/buljong og la det hele koke i 5-10 min. tilsett fløten.

Server suppen med hardkokt egg og riv parmesanost over!

Jeg lover deg, suppen blir helt digg og

ha en fortsatt fin søndag!

Mai…

                 

Mai er almenakkens fromme bedrageri.

James Russell

Cockoo Flower

Engkarse

Dette er Engkarse, du tror kanskje det ugress men den er spiselig og rik på C-vitaminer, pynt salaten med de søte blomstene neste gang, det skal jeg gjøre i kveld! I England heter engkarse Cockoo Flower, da den blomstrer når gjøken kommer tilbake. Vi kunne også skulle kalt den for Kokoo blomst, jeg hørte nemlig gjøken for første gang i går; ko-ko, ko-ko, ha en fin lørdagskveld!

Brennenesle magi!

Urtica dioica

Brennenesle er en av de mest næringsrike urtene vi har, den er proppfull av kalium, kalsium og magnesium, ingen annen viltvoksende urt i Norge kan konkurrere med brennenesle i innhold av vitaminer og mineraler.

Brennenesle avkok

Den hjelper mot ALT; den er smertestillende, renser nyrene, blodsukkersenkende, immunstyrkende, som skyllemiddel når du vasker håret stimulerer den til hårvekst og gjør håret glansfullt og fyldig, så det så…

Plukk friske nyskudd, legg bladene oppi kokende vann, la dem koke litt og la det så trekke i ca 10 min. Jeg synes te’en har en energigivende effekt, mulig det er placeboeffekten som slå inn, men tro kan flytte fjell, og det skal man ikke kimse av!

PS: nesle kan ha interaksjon med medisiner!

Jeg ønsker ikke å skade noen!

 

Fuglekasse oppdatering

I mars hengte jeg opp tre fuglekasser, en gul, en oransje og en grønn, som nå går under navnet »ammunisjonskassen». I dag tok jeg stigen med og hadde meg en «hilse på» runde. Den gule kassen var tom, men noen hadde vært på visning og lagt igjen visittkortet sitt. I den oransje lå Fru Kjøttmeis stødig på rede, jeg ønsket ikke å forstyrre henne unødvendig og tok derfor ikke bilde. Da har vi bare ammunisjonskassen igjen og der i kassen går de travle tider i møte, Fru Blåmeis har lagt hele 12 bittesmå egg, er de ikke skjønne vel?