Mufti…

Jeg har lært noe…

Har du et bevist forhold til mufti’en? Det bør du, for han kødde du ikkje med! Han er en islamsk lærd som fortolker islamsk rett og som har myndighet til å utstede fatwaer. 
Hvilket Salman Rushdie fikk erfare og sikkert mange andre…

Hvitløk

Allium sativum

I dag er jeg så heldig at kombinasjonen sol og fri inntreffer samtidig og lysten til å gå ut å grave og rydde i pallekarmen var tilstede! Hvitløken vokser ikke vilt, men vi antar den er blitt dyrket i 5 000 år, og at den har sitt utspring i Asia. I likhet med mange urter hjelper den selvsagt mot det meste; senker blodtrykk og kolesterol, reduserer tarmgass og helbreder kolera og byller!

Å dyrke hvitløk var noe jeg prøvde ut for første gang i fjor, da satte jeg feddene 31.oktober og glemte dem…. Stor var da overraskelsen da vi kom hjem fra påskeferien 5.april og oppdaget at noe grønt stakk opp fra pallekarmen! Vi startet å høste de grønne skuddene som stakk opp, ett skudd pr løk, hakket det opp og tilsatte det i eggerøren, det ga en fantastisk mild men klar hvitløksmak. I en tid med hjemmekontor ble eggerøre og omelett tilsatt hvitløksskudd et høydepunkt i lunsjen!

Nå går jeg for en ny hvitløksuksess våren og høsten 2022!