Ta trikken, eller…

Ryfylke

Senterpartiet vil ha et desentralisert samfunn bygd nedenfra. Vi vil sikre at alle kan leve og bo godt uansett hvor de skulle ønske. 

Sorry, Senterpartiet fikk ikke min stemme ved høstens valg, men takene gikk til dere i dag, det er ikke bare å ta trikken til der du måtte ønske… 

Uke 41…

2021 

2021 = 52 uker, i morgen begynner vi på uke 41, stopp opp litt, tenk….hvilke planer og ønsker hadde vi for året? Du har kanskje ikke nådd alle mål, men vi skal være glade for alt vi har opplevd, oppnådd og vært igjennom, eller… Dette er oss: du, meg, alle. Vi har fortsatt 11 uker igjen av året, gjør dem til 11 uker du står inne for og kan tenke; Ja, dette gjorde jeg og det gjorde godt!

 

 

Vaske småpoteter

Alle mine svarte barn,

kom skal dere bade!

Hopp i vannet – en, to, tre!

Plaske – være glade!

 

Skrubbe ryggen, skure tå’n,

gni den vesle magen.

Gnukke nesen om igjen,

børste hele dagen!

 

Alle skal bli rene nå,

nybadet og fine.

Søte, små potetesbarn,

som er barna mine!

Sonni Holtedahl Larsen

Sopp…

???

Å artsbestemme sopp er ikke lett, rød fluesopp har vi kontrollen på, og kanskje den gule kantarell, men så… er den spiselig eller dødlig giftig? Ikke så rart at vi lar en stor matressurs stå urørt, er en ikke sikker i sin sak kan dette lett bli farlig. Denne bittelille soppen oppdaget jeg i dag, i utkanten av kompostbingen, men hvilken sopp er nå dette? Gjødselringsopp, eller kanskje en sitronkragesopp? Felles for dem er at de har en glinsende hatt i fuktig vær, og trives på gammel møkk, og gammel sauemøkk har jeg blandet inn i komposten, så kanskje?