Kombucha

SCOBY= Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast

Har du prøvd deg på Kumbucha? 
Jeg har testet denne drikken i over to år nå og liker den veldig godt! Angivelig hjelper den mot alt, dessverre kan en ikke vise til noen dokumentert virkning… nok et tilfelle av at tro kan flytte fjell! Derimot er det dokumentert tilfeller av alvorlige bivirkninger, dere er herved advart! 

For å lage kumbucha trenger du en scoby, og hvor får en tak i det, du kan selvsagt lage en selv, egne oppskrifter for det også. Jeg tok snarveien, innlegg på FB, har noen en scoby til overs? Og dermed var jeg igang.

 Scobyen likner et geleflak og er en blanding av sopp og bakterier. Utgangspunktet er te med sukker tilsett en scoby og 10% kumbucha og du er i gang! Kumbucha er fermenter te, jo lenger du lar den stå jo mer eddiksyre blir dannet og dermed får den en syrlig smak, denne syrlige smaken setter jeg stor pris på, ingenting er bedre enn kumbucha etter at plenen er klippet, eller du står på toppen av en bakke og peser. 
Har du ikke testet denne drikken, prøv den ut, du kan få en ny hobby og noe godt i glasset!

Ny omgang kombucha på gang
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg